måndag 13 oktober 2008

E-Fauwty

E-40 är en klassisk europeisk motorväg som sträcker sig mellan Frankrike och Kazkhstan. Det är även benämningen på ett ethanolbaserat motorbränsle som är ett populärt alternativ till bensin i brasilien. Inte minst så är det artistnamnet på den legendariske smällfete västkustrapparn Earl Stevens. Han tog inte namnet som någon subtil hyllning till europeisk bilkultur utan rätt och slätt för att han gillar att fylla sig själv med riktigt stark öl. 40 ounces ska det vara.

E-40 som passande nog fyllde 40 förra året har lyckats hålla sin karriär vid liv på ett imponerande sätt genom åren. Om det har att göra med hans festliga dialekt eller hans ovana (torettes?) att stöna och flåsa fram ett gutturalt ööuuhh mellan varje mening är oklart. Hans förra album "My ghetto report card" sålde hursomhelst imponerande 1.200.000 enheter enbart i USA. Ööuuhh!

Nu har han ett nytt album på gång att släppas inom kort och en singel med akon som går bra. Den är naturligtvis helt idiotisk men det finns en fet video till låten Got rich twice att trösta sig med. Dessutom en ny tung låt med Snoop och Game. Klassisk bay area, tom. funklarven fick vara med på ett hörn.

E-40 feat. Snoop Dogg, The Game - Pain no more

2 kommentarer:

Anonym sa...

Where's Luca at?

Space Hogg sa...

Äh bara tog det lite lungt