onsdag 1 april 2009

Var är Snoops första skiva?



Apropå det där sköna klippet med Snoop så kollade jag lite i mina arkiv efter mer gammalt material från tiden runt Doggystyle. Det släpptes ju en hel del fantastiska grejer på Death Row kring 92-93 och Snoop är ju egentligen närvarande i lika stor utsträckning som Dre på "The Chronic". Men jag hade för mig att jag hade ett annat, äldre tape på en dator för länge sedan. Ett slitet och ganska dåligt rippat material som spelades in åren före Doggystyle, innan Death Row hade kommit igång riktigt.

Snoop var ju med i gruppen 213 tillsammans med Nate Dogg och Warren G men spelade även in en del solomaterial samtidigt som de försökte bli signade. När Warren väl fått Dres uppmärksamhet på gänget, runt 1991, gick allt tydligen ganska fort. Dre såg potentialen och ville få ut en skiva med Snoop. Man satte ihop en samling av låtar, en del nytt och en del gammalt som Snoop spelat in tidigare och tryckte upp ett promotiontape som skickades ut till radiostationer. Skivan hette "Over the Counter" och hade ett skönt omslag designat av Snoops kusin Joe Cool som även gjorde omslaget till Doggystyle. Tyvärr så var inte Death Row och deras dåvarande distributionspartner Time Warner klara med alla rättigheter kring inspelningarna och albumet hamnade på hyllan istället. Så säger ryktena i alla fall, folk har diskuterat det här fram och tillbaka på internet ett tag.

Jag har letat runt en del och det enda som nu går att få tag i från det legendariska första albumet är 6 låtar. Tittar man på, det förhoppningsvis omodifierade, omslaget så ska det finnas minst 10 spår till. Det finns även en låtlista med producent och gästkredits som cirkulerar runt på internet. Om någon sitter och trycker på materialet så är det här ett bra tillfälle att skicka en länk till mig. Jag lägger upp de tillgängliga spåren tills vidare om någon inte har dem sen innan samt listan över de saknade låtarna. De som är markerade i fetstil är de som finns för tillfället.

Snoop Doggy Dogg - "Over the Counter" (1991)

Tracklist
1. “Over The Counter” Produced by Dr. Dre & Warren G
2. “Dogg’s Life” feat. Nate Dogg Produced By Dr. Dre
3. “Jack’Em” feat. Convicts Produced By Chocolate
4. “213 Dope Slang” w/Warren G & Nate Dogg Produced By Warren G
5. “Knokin’ Off Everything” w/3-2 & D.O.C. Produced By Chocolate
6. “Blast For Cash” feat. Dr. Dre Produced By Dr. Dre
7. “Let’Em Understand Perfection” w/Foesum Produced By DJ Glaze
8. “The Message” Produced By DJ Glaze
9. “211″ feat. RBX Produced By Dr. Dre
10. “Signed & Detected” feat. Dogg Pound Produced By Dr. Dre & Warren G
11. “Bank Roll” Produced BY ?
12. “187″Produced By Dr. Dre
13. “C.O.C. Kingpin” feat. Kurupt Produced By Warren G
14. “Welcome To Death Row” feat. Dr. Dre, RBX, Dogg Pound, Bushwick Bill, Convicts, Chocolate, & CPO Produced By Dr. Dre & Warren G
15. “Do You Remember” feat. George Clinton Produced By ?
16. “True To The Game” Produced By DJ Glaze
*Bonus Track - “County Blues” Produced By Aladdin

Inga kommentarer: