söndag 14 september 2008

Nutt da Kid



Den senaste månaden har ett tiotal låtar läckt från ett kommande mixtape med Lil Wayne och en kille som heter Nutt da Kid aka Kid Kid aka Peanut. Han var tidigare med i gruppen Squad Up som Wayne släppte ett gäng mixtapes med för 5-6 år sen. En skiva var på gång med gruppen men tydligen så blev det en tråkig stämning mellan Wayne och de andra killarna som menade på att Wayne snodde allt rampljus. Nutt ska tex ha sagt; "Like if you were at a concert, and Gudda (Sqad Up) was spittin and everybody was sayin his lines, Wayne would get upset. Like we would get on the bus and Wayne would be like, "Who the fuck is you?! Oh you think you hot!?""

Hursomhelst, projektet las ned och Wayne släppte sin första Carter-skiva strax efter. På nätet ser man ibland folk som gnäller över det här. Att Wayne var hårdare förr och som allra bäst med Squad Up osv. Man kan därför föreställa sig att det irriterar folk en del att Nutt inte bara hookat med Wayne igen utan också tagit efter hans senare mer flippade rapstil.

Nöten/ barnet (Nötbarnet?) fnissar, gurglar, mumlar eller autotune-sjunger på samma lite efterblivna sätt som Wayne på de flesta av de låtar som läckt från tapet. Gillar man inte Lil Waynes senare grejer så gillar man förmodligen inte det här heller. Om man istället, som jag, uppskattar den här smutsiga lite råa och bluesiga stilen och knarkigt sydstatsgitarrgnissel så har man ett, förhoppningsvis, grymt mixtape att se fram emot inom en snar framtid.

Favoriter:

Lil Wayne - Nutt Da Kid & Mack Maine - Talk to the Pillow
Lil Wayne - Nutt Da kid - Datz-My-Nigga
Lil Wayne - Nutt Da kid - Real Shit

Lil Wayne - Nutt Da Kid - Guerilla
Lil Wayne - Nutt Da Kid - I Want Dis 4 Eva

Nutt Da Kid - Gangstas (äldre låt)


Ny Länk:

Lil Wayne - Nutt Da Kid - Guerilla
Nutt Da Kid - Gangstas (äldre låt)

4 kommentarer:

Petter417 sa...

fan ja älskar honom. Ja missade att ladda ner "guerilla" o den gamla låten, snälla lägg upp den igen!!

Tack för att du bekräftade mina misstankar om att det var KidKid som var Peanut back in the day när Lil Wayne hängde med Squad up... fyfan vilka feta grejer dom la på den tiden (nu med)

Space Hogg sa...

Han är grym eller hur?

Fixar ny länk.

Space Hogg sa...

Skulle vara sweet med en länk från er till High Fade. De få läsare jag har än så länge försvinner direkt iväg på länken jag har till er och på så sätt kanske jag kan lura dem att komma tillbaka.

hugowittorf sa...

jaha var de så inblandade med varandra.. jag lyssnar ibland på en gammal nöt-skiva med en kille som heter tragedy, och jag blev förvånad över mängden wayne-verser när jag hörde den först.. posse-kamrater och allt!