onsdag 12 november 2008

Young Don Ke















På Tisdag nästa vecka släpper Lil Keke sitt tolfte soloalbum Loved by few, hated by many. Det är en stor händelse. Dels för att det är Kekes första album på Universal/Swishahouse och dels för att albumet skjutits upp i över ett år.

Lil Keke är en av de riktiga legenderna i Houstons hiphophistoria. En av orginalmedlemmarna i Screwed up click som slitit hårt för sin musik sedan mitten av 90-talet. Hans freestyles tillsammans med Fat Pat tillhör några av de absolut bästa inspelningarna DJ Screw gjorde. Kolla bara på 25 Lighters. Att han nu äntligen ska släppa ett album på ett anständigt stort bolag är verkligen något att fira. High Fade värmer upp med lite grymma låtar som dykt upp de senaste månaderna.

Rob G är en up and comming Houstonrappare som titulerar sig själv ‘The Next Latin Legend’. Vet inte om det låter så fett men han har i alla fall den goda smaken att hooka med Keke på singeln till sin debutskiva The Inauguration som också dyker upp i höst. Road to success är en pösig låt, klassisk Houstonpump med stånkad refräng och texter om att knega hårt. Häromdagen välsignades den med en remix av S.U.C.

Rob G feat Lil keke - Road to Success

Z-Ro, Trae, Big Pokey, Lil Flip - Road to Success remix


Skivan Still Wreckin som kom tidigare i höst innehöll en del nytt och tidigare osläppt material med H.A.W.K (Rip), Lil Keke och en drös andra houstonrappare. En hel del fina låtar. Värt att kolla upp för den som gillar S.U.C. Några av mina favoriter:

Lil Keke - Freestyle (Screwed)
Lil Keke Feat. Kevo, Quest, D.A. Camp And Ray Barnett- Ice Skater
Lil Keke Feat. Trey Songz And Grit Boys- In D-Mix
Lil Keke And H.A.W.K. Feat. Big Pokey And Big Don - Slums
H.A.W.K. - Home Of S.U.C. Feat. Big Moe And Ray Barnett

2 kommentarer:

JB sa...

Äntligen, sett fram emot denna hur länge som helst. Hoppas Im a G rmx med Scarface är med!

Space Hogg sa...

Har för mig att den inte var med på låtlistan, det är väl birdman som är med på originalet. Inte alls lika kul. Remixen med KB da kidnappa där han kör sin "Streets raised me" på "im a g" beatet är också helt sjukt fet. Sen har vi den fantastiska remixen med chalie boy som jag la upp förut osv. Fantastisk låt.